Program 2021 – 2022

Program 2021 / 2022

Onsdag d. 25. 08.2021

Sommerudflugt til Kongsdal Åben Have, Assens Landevej 38, 5471 Søndersø

Kongsdal Åben Have er i 2021 valgt som en af de 50 smukkeste haver i Danmark. Haven er på 20.000 m² incl. en sø på 500 m². Haven er smukt beliggende med udsigt til omgivende marker og skove. Man kan færdes af 400 m stier i haven og der er flere  siddepladser, hvor man kan sidde og nyde haven og roen. Haven er smukt tilplantet med mange forskellige træer, buske og blomster.

Der vil blive serveret kaffe og kage i haven.

Afgang fra P-plads ved tidligere Aldi i Højby kl. 13.00

Forventet hjemkomst kl. 17.30

Tilmelding til Bente senest den 16. august!

Onsdag den 8. september 2021

Højby Kirke kl. 19.00

Aftenen starter med en kort gudstjeneste i Højby Kirke, hvorefter der fortsættes i Sognehuset med foredrag ved Poul Chr. Balslev, der fortæller om “Betragtninger fra en orgelbænk”, der på underholdende vi fortæller om gudstjenesten set fra orgelbænken, om kirken i dag og musikkens betydning i højmesse og kirkelige handlinger.

Arrangementet er i samarbejde med menighedsrådet.

Onsdag den 13. oktober 2021

Foredrag med Bent Bendtsen
Fra bondedreng til vicestatsminister

Bent Bendtsen vil fortælle om sit liv med opvækst på en nordfynsk bondegård i 50´erne og  60´erne, fra landsbyskolen over Odense Friskole, et job på en bondegård, tjeneste ved Livgarden og ung betjent i København til Kriminalpolitiet gennem mere end 20 år og videre til en politisk karriere med plads i Odense Byråd, derefter Folketinget i 1994 og poster som minister og vicestatsminister og politisk leder af De Konservative og til sidst en plads i Europaparlamentet.

Gerne tilmelding til Marianne

Kaffe og småkager 20,- kr.

Tirsdag den 16. november 2021

Foredrag med Lisbeth Svensmark Hulgaard Gudme
”Bedstemødre er også en slags mennesker”

En humoristisk og varm fortælling om fortidens bedstemødre – altså vore oldemødre og tipoldemødre. Deres vilkår var meget anderledes end dem, vi har i dag. ”De gode gamle dage” var måske ikke altid så gode. Det skal man måske tænke på, inden man forherliger ”de gode gamle dage”.

Gerne tilmelding til Knud

Onsdag den 19. januar 2022

Foredrag med Anne Haubek og Thomas Ubbesen
”30 år efter Murens fald”

Anne Haubek og Thomas Ubbesen har med tog og bus gennemrejst store dele af den gamle østblok og har mødt og talt med  snesevis af ganske almindelige borgere fra Rusland til det gamle DDR. De vil fortælle om en ny og uigenkendelig hverdag for de mange mennesker, der var født ind i kommunismen  og pludselig skulle leve i en helt ny og fremmed virkelighed styret af  kapitalisme, individualisme og pengemagt.

Gerne tilmelding til Elin

Tirsdag den 8. februar 2022

Højby Forsamlingshus kl. 19.00
Sangaften med Provst Palle Jensen, Odense.

”Radiotider” er et syng-sammen arrangement, hvor Palle Jensen fortæller glimt fra dengang, radioen var et samlende midtpunkt for familien. Fortællingen krydres med fællessang og små prøver på samtidens musik.

Gerne tilmelding til Astrid

Tirsdag den 22. marts 2022

Den årlige generalforsamling

Forslag, som ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal være bestyrelsen i hænde senest d. 8. marts 2022.

Efter generalforsamlingen og kaffebordet er der sang og underholdning ved Mogens Pedersen, der er kendt som lærer på bakkegårdens musikskole i Højby

Foreningen er vært ved aftenens kaffebord.